Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 11 januari 2013

recept Blokzijler Brok




Belofte maakt schuld, dus hierbij het recept van de Blokzijler Brok:

1 kg zelfrijzend bakmeel
500 gr donkerbruine basterdsuiker
500 gr roomboter
2 eieren
2 eetlepels speculaas kruiden
snufje zout
een beetje koffiemelk

- Boter smelten en in een kom doen
- Samen met suiker romig kloppen.
- 2 eieren toevoegen en weer kloppen tot het wat lichter van kleur wordt.
- Zout en speculaas er door kloppen (dit kan met de mixer)
- Zelfrijzend bakmeel er door kneden (dit lukt niet met de mixer, dus je krijgt vieze handen)
- Bakpapier op de bakplaat leggen
- Het deeg uitspreiden een klein beetje van de kant houden i.v.m uitzetten, dikte moet 5 cm zijn
- Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel
- Strijk er, ook met de bolle kant van de lepel, een beetje koffiemelk over heen
- Bak hem midden in de oven 20 min op 180 graden, dan is de binnenkant nog een beetje smeuiïg
- Direkt uit de oven halen en laten afkoelen
- Daarna in blokjes snijden

Het doorkneden van het zelfrijzend bakmeel gaat het makkelijkst als je dit in delen toevoegt.

En als je de Brok in blokjes hebt gesneden moet je erg oppassen, want voor je het weet, is ie verdwenen.......

Eet smakelijk

3 opmerkingen:

Monique zei

Moet het 5cm hoog zijn is wel erg dikke koek dan toch? Mvg Monique

Liesie zei

Hallo Monique,

Het kan wel wat lager, maar het is de bedoeling dat de binnenkant van de koek een beetje nat blijft, dan is de koek het lekkerst. En de binnenkant blijft alleen nat als de koek dikker is.

M@rina zei

Wat een super, super, super lekker recept!!!
Die gaan we nog heel vaak bakken.
Groetjes Marina